Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 17:59

Κεφάλαια ύψους 375 εκατ. ευρώ άντλησαν τα ΕΛΠΕ με το ομόλογο πενταετούς διάρκειας

Γράφτηκε από την
Κεφάλαια ύψους 375 εκατ. ευρώ άντλησαν τα ΕΛΠΕ με το ομόλογο πενταετούς διάρκειας

Κεφάλαια ύψους 375 εκατ. ευρώ με σταθερό επιτόκιο 4,875%, άντλησαν τα ΕΛΠΕ με το ομόλογο πενταετούς διάρκειας, η έκδοση του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία.

Στη σχετική ανακοίνωση, τα ΕΛΠΕ επισημαίνουν ότι οι προσφορές από νέους επενδυτές υπερκάλυψαν σημαντικά το ζητούμενο ποσό, με το βιβλίο προσφορών να ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημαντικό μέρος της ζήτησης προήλθε από κατόχους υφισταμένων ομολογιών λήξης Μαΐου 2017 με επιτόκιο 8%, που συμμετείχαν στη διαδικασία πρότασης εξαγοράς, η οποία ολοκληρώθηκε εχθές.

Τα κεφάλαια της Έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά των ομολογιών λήξης 2017 και, μερικώς, για την αποπληρωμή άλλων υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου.

"Η Έκδοση ενισχύει περαιτέρω τον ισολογισμό του ομίλου, καθώς αυξάνει τη μέση ωρίμανση των δανειακών υποχρεώσεών του, διαφοροποιεί τις πηγές χρηματοδότησης και αυξάνει τις διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης, ενώ, παράλληλα, μειώνει το χρηματοοικονομικό κόστος", τονίζεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ομίλου Στάθης Τσοτσορός, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έκδοσης ως ένδειξη εμπιστοσύνης προς την εταιρεία και την ελληνική οικονομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER