Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 18:09

Επέκταση του δικτύου καταστημάτων της σε Ελλάδα και εξωτερικό από την Goody's

Γράφτηκε από την
Επέκταση του δικτύου καταστημάτων της σε Ελλάδα και εξωτερικό από την Goody's

«Restart» σε μια δύσκολη περίοδο για την εστίαση κάνει η Goody's, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο MIG και Ομίλου Εστίασης Vivartia, Θανάση Παπανικολάου, με το νέο καινοτόμο και εξελιγμένο τεχνολογικά «flagship» κατάστημα Goody's Burger House που εγκαινίασε στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Το νέο Goody’s Burger House στο Σύνταγμα υπολογίζεται να δέχεται κατά μέσο όρο περισσότερους από 100.000 επισκέπτες μηνιαίως και η συνολική επένδυση ανήλθε στο ποσό των 600.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολάου τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία επένδυσε πάνω από 15 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της σε αεροδρόμια και στρατηγικά σημεία σε όλη τη χώρα. Το 2017 θα γίνει περαιτέρω αξιολόγηση των καταστημάτων, ενώ προγραμματίζονται νέες επενδύσεις τεχνολογίας σε 15-20 καταστήματα.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο καταστημάτων της Goody's αποτελείται από 125 καταστήματα (επτά εξ΄ αυτών στο εξωτερικό). Ο τζίρος της εταιρείας εστίασης της Vivartia αναμένεται να κλείσει το 2017 στα 170 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η εταιρεία θα ενισχύσει την παρουσία της στη βόρεια Ελλάδα με δύο νέο καινοτόμα και εξελιγμένα τεχνολογικά «flagship» καταστήματα καθώς επίσης και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Fraport και από το Φεβρουάριο του 2017 εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στα αεροδρόμια.

Η Goody’s, θυγατρική της Vivartia, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολάου, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας για επέκταση της παρουσίας της στην Κίνα. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το master franchise της Goody's για την αγορά της Κίνας είναι μεγάλος όμιλος που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στόχος είναι τα πρώτα καταστήματα να ανοίξουν σε τέσσερις πόλεις άνω των 100 εκατ. κατοίκων, ενώ το μενού θα είναι διαφοροποιημένο και ποσαρμοσμένο στις τοπικές διατροφικές συνήθειες. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα.

«Η εταιρεία υλοποιεί τη στρατηγική της για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Το νέο κατάστημα Goody’s Burger House στο Σύνταγμα, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο χώρο της εστίασης, υλοποιώντας το όραμα της Goody’s για πρωτοπορία και καινοτομία. Η εταιρεία, παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, συνεχίζει να επενδύει σταθερά στην Ελλάδα, επιλέγοντας κομβικά σημεία, αναδεικνύοντας την επιχειρηματική και εμπορική της δυναμική και ενισχύοντας παράλληλα σημαντικά την ηγετική της παρουσία στον κλάδο» τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Αναφερόμενος στην ελληνική αγορά εστίασης, τόνισε ότι στο εννεάμηνο του 2016 οι επώνυμες αλυσίδες εστίασης σημειώνουν μείωση τζίρου 8-10%. Υπάρχει μεγάλη συρρίκνωση του κλάδου, όπως ανέφερε, ενώ έχει μειωθεί πολύ η διαθέσιμη δαπάνη των καταναλωτών. Παράλληλα, η επιβολή φόρου ΦΠΑ 24% στην εστίαση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις του κλάδου. Ο κ. Παπανικολάου ως πρόεδρος του Συνδέσμου Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ) επανέφερε το πάγιο αίτημα του συνδέσμου για ΦΠΑ 13% στην εστίαση, όπως ακριβώς συμβαίνει στη νότια Ευρώπη, γεγονός που θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό του κλάδου. «Είναι δύσκολο να κάνεις όνειρα με ΦΠΑ 24%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Ζητάμε από την πολιτεία και τους Θεσμούς, ΦΠΑ 13% στην εστίαση που θα φέρει ανάπτυξη στον κλάδο και νέες θέσεις εργασίας. Με επιβολή φόρου ΦΠΑ 24% δεν βλέπουμε ιδιαίτερη ανάπτυξη. Ένας υγιής κλάδος πρέπει να έχει χαμηλό ΦΠΑ. Στο 13% πιστεύουμε ότι ο κλάδος θα είναι βιώσιμος».

Ο κ. Παπανικολάου πρόσθεσε ότι ο ΣΕΠΟΑ έχει έρθει σε επαφή με τους Θεσμούς και το αρμόδιο υπουργείο για το θέμα του ΦΠΑ και εκτίμησε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση συμφωνούν με το αίτημα του ΣΕΠΟΑ για μείωση του ΦΠΑ και πιθανότατα το 2017 ο ΦΠΑ στην εστίαση να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER