Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 16:57

Πάτρα: Μέσα στο 2017 αναμένεται να παραδοθούν 10 σημαντικά έργα

Γράφτηκε από την

Δέκα σημαντικά έργα που εκτελούνται, ήδη, στην Αχαΐα, αναμένεται να παραδοθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ο προϋπολογισμός αυτών των έργων ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, «θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάταση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Ειδικότερα, μέσα στο 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν η ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», η μικρή περιμετρική της Πάτρας, η διάνοιξη της οδού Κανακάρη, το αποχετευτικό δίκτυο των Καλαβρύτων, η κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών σε όλους τους παραλιακούς οικισμούς της Αιγιαλείας και η σύνδεσή τους με τον βιολογικό καθαρισμό του Αιγίου. Ακόμη, αναμένεται να ολοκληρωθούν η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς την Κάτω Αχαΐα, η παράκαμψη της Χαλανδρίτσας, η συντήρηση της εθνικής οδού Πάτρας-Τρίπολης, καθώς και όλου του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Επίσης, μέσα στο 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν η κατασκευή νέας μονάδας σπαστικών παίδων και κέντρο ημερήσιας φροντίδας Πατρών, καθώς και κέντρο ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Όσον αφορά στην υλοποίηση των έργων, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε: «Δουλεύουμε με συνέπεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα». «Η Περιφέρεια εφαρμόζει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που απαντά στις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ