Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 09:54

Ιόνια Νησιά: στην πρώτη θέση της τουριστικής περιόδου 2016

Γράφτηκε από την
Ιόνια Νησιά: στην πρώτη θέση της τουριστικής περιόδου 2016

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για τις διακοπές της φετινής τουριστικής περιόδου, κατάφερε να φτάσει το Ιόνιο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Συγκεκριμένα, μετά τα αποτελέσματα αφίξεων του Οκτώβρη, τα Ιόνια Νησιά κλείνουν την τουριστική περίοδο 2016 κατακτώντας την πρώτη θέση, με άνοδο στο ποσοστό αφίξεων, σε σχέση με το 2015, κατά 13,20%.

Αναλυτικά τον Οκτώβρη η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο κατά 31,80 % , το 'Ακτιο 84,20 %, η Κεφαλονιά 37,70% και η Ζάκυνθος 51,00% ενώ αυξητική τάση παρουσίασαν οι αφίξεις από το εσωτερικό στη Ζάκυνθο κατά 38,60% και στην Κέρκυρα κατά 19,30%. Την ίδια ώρα οι αφίξεις από τα λιμάνια της Ιταλίας στα λιμάνια Κέρκυρας, Παξών, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου ξεπέρασαν το 50% σε οχήματα και επιβάτες και η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα αυξήθηκε κατά 15% μέχρι σήμερα.

Η αύξηση των τουριστών στα νησιά οδήγησαν και στην παράταση της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα πολλές μεγάλες τουριστικές μονάδες να μείνουν ανοιχτές ως και τα τέλη του Οκτώβρη.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της, θα συνεχίσει τις προσπάθειες τόσο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και για τη βελτίωση και εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, με στόχο την αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης του τουρίστα-επισκέπτη και το μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό όφελος» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων νήσων Σπύρος Γαιλιατσάτος, σχολιάζοντας τα θετικά αποτελέσματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER