Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 12:44

Στουρνάρας: Δεν πρέπει να ανακοπεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Γράφτηκε από την
Στουρνάρας: Δεν πρέπει να ανακοπεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Παρέμβαση στο θέμα της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, έκανε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή την παρουσίαση της Ενδιάμεσης Εκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική.

Οπως αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ "η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην ελληνική οικονομία δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ανακοπεί, για το λόγο αυτό οι όποιες διαφορές πρέπει να εξομαλυνθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους θεσμούς και τους εταίρους. "

Η συνεπής εφαρμογή του προγράμματος, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, θα δευκολύνει τη λήψη αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Κάτι τέτοιο θα προλειάνει το έδαφος για την πλήρη επάνοδο του Ελληνικού Δημοσίου και των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η ΤτΕ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 2,5% το 2017 ενώ προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2018 και 2019 με τον ρυθμό να φθάνει το 3%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER