Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 19:55

Σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης η εταιρεία Νιτσιάκος

Γράφτηκε από την
Σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης η εταιρεία Νιτσιάκος

Σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής πουλερικών Νιτσιάκος, πετυχαίνοντας σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια Sales & Marketing της εταιρείας, Μαριλένα Νιτσιάκου, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, τα τελευταία 6 χρόνια, εν μέσω κρίσης, η αμιγώς ελληνική επιχείρηση από τα Ιωάννινα έχει καταφέρει όχι μόνο να αυξάνει τα μερίδια αγοράς, αλλά και να αναπτύσσεται συνεχώς με επενδύσεις σε νέους τομείς όπως οι ζωοτροφές και τα άλευρα.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών της Νιτσιάκος για το 2016 αναμένεται να είναι αυξημένος κατά περίπου 27% ξεπερνώντας τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η εταιρεία θα καταγράψει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας.

Η βελτίωση της οικονομικής θέσης της Νιτσιάκος αποδίδεται στις υψηλές πωλήσεις που εμφανίζει η δραστηριότητα της παραγωγής των pet food στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και αυτή των λοιπών λευκών κρεάτων (γαλοπούλα, κουνέλι), στην οποία εισήλθε η εταιρεία από το 2010.

Η εταιρεία, γνωστή για την έμφαση που δίνει στις επενδύσεις, βρίσκεται μονίμως σε διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων, που καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο όπως αυτός των τροφίμων, έχει λανσάρει στην αγορά το μαύρο κοτόπουλο Αλσατίας, το οποίο, σύμφωνα με την διοίκηση, έχει κερδίσει το στοίχημα της αγοράς, αλλά και τους καταναλωτές.

Παράλληλα, η διοίκηση έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών. Η οικογένεια Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς ζωοτροφών με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής. Το 40% του κύκλου εργασιών προέρχεται από την πώληση πρώτων υλών και ζωοτροφών, τόσο σε παραγωγικά ζώα, όσο και σε κατοικίδια ζώα. Μέσα στο 2016 έχουν εισαχθεί περισσότεροι από 250.000 τόνοι πρώτων υλών και έχουν παραχθεί περίπου 200.000 τόνοι ζωοτροφών.

Βασική προτεραιότητα για την οικογένεια ήταν και συνεχίζει να είναι η στήριξη της ελληνικής παραγωγής και για το λόγο αυτό η Νιτσιάκος απορροφά πρώτα τις διαθέσιμες ποσότητες πρώτων υλών από το χωράφι του Έλληνα παραγωγού, με επίγνωση ότι η καθαρότητα της μη βιομηχανοποιημένης ελληνικής γης δίνει την ποιοτικότερη πρώτη ύλη. Τα υπόλοιπα στάδια περιλαμβάνουν αυστηρούς ελέγχους των εισαγόμενων εμπορευμάτων για την κάλυψη των αναγκαίων ποσοτήτων, με βάση αυστηρές προδιαγραφές και τελικώς την παραγωγή ζωοτροφών στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Πεδινή Ιωαννίνων, στην Άρτα και στην Ιωνία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία επιτυγχάνει έναν σημαντικό κύκλο εξαγωγών του τελικού της προϊόντος σε χώρες της Μεσογείου και στα Βαλκάνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER