Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 11:09

Νέες επενδύσεις ύψους 25,3 εκατ. ευρώ από την Εθνική Πανγαία

Γράφτηκε από την
Νέες επενδύσεις ύψους 25,3 εκατ. ευρώ από την Εθνική Πανγαία

Την επενδυτική της δραστηριότητα συνεχίζει η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ μέσω της ολοκλήρωσης δύο συναλλαγών, συνολικού ύψους 25,3 εκατ. ευρώ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Πανγαία απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας Καρόλου ΑΕ, ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «MOREAS BEACH»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές, το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο όμιλος απέκτησε χαρτοφυλάκιο 9 εμπορικών ακινήτων (κυρίως καταστήματα και γραφεία), τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία (Ρώμη, Γένοβα, κ.ά.), έναντι συνολικού τιμήματος 21,6 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα είναι εκμισθωμένα, μεταξύ άλλων, σε διεθνούς φήμης εταιρείες.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος, Αριστοτέλης Καρυτινός, ανέφερε ότι «οι ως άνω αποκτήσεις συνεχίζουν την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα της Πανγαία κατά την τελευταία τετραετία, εντάσσονται πλήρως στη στρατηγική της Πανγαία για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτούν την είσοδό της, ως θεσμικού επενδυτή, σε κλάδους με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER