Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 21:02

Οι Μινωϊκές δεν προτίθενται να προβούν σε μείωση εργαζομένων

Γράφτηκε από την
Οι Μινωϊκές δεν προτίθενται να προβούν σε μείωση εργαζομένων

O αριθμός του προσωπικού των πλοίων και των γραφείων των Μινωϊκών Γραμμών στο Ηράκλειο και την κυρίως Ελλάδα, θα διατηρηθεί ως έχει, διαβεβαιώνουν, με σημερινή τους ανακοίνωση, οι Μινωϊκές Γραμμές, διαψεύδοντας, παράλληλα, δημοσιεύματα του Τύπου, που κάνουν λόγο για μείωση του προσωπικού λόγω της απόσυρσης της εταιρείας από τις γραμμές της Αδριατικής, μετά από 35 χρόνια και προσανατολισμού της στην ελληνική αγορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Μινωικών Γραμμών ανακοίνωσε ότι τα δημοσιεύματα αυτά ουδεμία βάση έχουν και είναι παραπλανητικά, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε μείωση του αριθμού των εργαζομένων της σε στεριά και θάλασσα.

Προσθέτει επίσης, ότι στα -υπό ιταλική σημαία- πλοία, Cruise Europa και Cruise Olympia, τα οποία ανήκουν στο στόλο της εταιρείας Grimaldi Euromed SpA και που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Αδριατική, εκτελώντας το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανγκόνα - Βενετία και φέρουν το λογότυπο «Grimaldi Minoan Lines», ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών που επανδρώνουν σήμερα κάθε ένα από αυτά, θα διατηρηθεί απολύτως αμετάβλητος (60% επί της συνολικής σύνθεσης σε κάθε cruise ferry).

Σημειώνεται ότι ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, που ελέγχει τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα, αποφάσισε να αποσύρει από τις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής τη Minoan Lines, όπου η εταιρεία είχε παρουσία από το 1981 και τα δύο πλοία Cruise Europa και Cruise Olympia, που εκτελούν τη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανγκόνα- Βενετία, θα τα διαχειρίζεται πλέον η ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Euromed SpA, θυγατρική του Grimaldi Group, αντί της Minoan Lines.

Ο ιταλικός όμιλος θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις υφιστάμενες συνέργειες του δικτύου όλων των θυγατρικών εταιρειών του, σε επίπεδο διαφήμισης και marketing, στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που δραστηριοποιείται και θα συντελέσει στην αύξηση του μεταφορικού έργου, τόσο σε επίπεδο επιβατών, όσο και φορτίων προς και από την Ελλάδα. Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης, έχει δηλώσει ότι η εταιρεία θα στραφεί πλέον προς την εσωτερική αγορά της Ελλάδας, με τη διεκδίκηση νέων γραμμών, αλλά και στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways. Οι Μινωϊκές γραμμές κατέχουν αυτή τη στιγμή το 48,4% της Hellenic Seaways.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER