Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 22:46

Απονεμήθηκαν τα βραβεία "Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2016"

Γράφτηκε από την
Απονεμήθηκαν τα βραβεία "Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2016"

Η τελετή απονομής των βραβείων «Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2016» που διοργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ), πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΕΙΕ.

Η διοργάνωση των βραβείων είχε την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στην επιχειρηματική πρόταση με τίτλο «Mobile diagnostics: ένα φορητό εργαστήριο διαγνωστικών αναλύσεων συνδεδεμένο με το κινητό σου», με εμπνευστές την Ηλέκτρα Γκιζελή και τον Γιώργο Παπαδάκη, ερευνητές στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε στον τομέα «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας».

Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε στην επιχειρηματική πρόταση με τίτλο «Διάφανο φωτοβολταϊκό πάνελ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, τοποθετημένο πάνω σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα παραγωγής ζεστού νερού» της Γαρυφαλιάς Μίνου, ηλεκτρονικού μηχανικού και υποψήφιας διδάκτωρος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε στον τομέα «Περιβάλλον και Νέες Μορφές Ενέργειας».

Στον ίδιο τομέα απονεμήθηκε το 3ο Βραβείο για την πρόταση με τίτλο «Υπεράκτιο υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική και κυματική ενέργεια», εμπνευστής της οποίας είναι ο Σωτήριος Καπνόπουλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων προτάσεων που συμβάλλουν, τόσο στην ανάπτυξη συστημάτων όσο και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε παραδοσιακούς τομείς ανάπτυξης, με χρήση πρωτοποριακών συστημάτων ή με παροχή επιπλέον σύγχρονων υπηρεσιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, διευθυντής και πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΙΕ, η δρ. Πατρίτσια Κυπριανίδου, γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ο δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Αργύρης Περουλάκης, αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: athina984.gr)


NEWSLETTER