Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 15:55

Βρετανία: Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των διετών ελληνικών ομολόγων

Γράφτηκε από την

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι αποδόσεις των διετών ελληνικών ομολόγων, ενώ οι αναλυτές σημείωναν ότι οι ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος συνέβαλαν στη μείωση της ζήτησης για τους γερμανικούς τίτλους.

Η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε περισσότερο από 100 μονάδες βάσης στο 8,81%, ενώ η απόδοση των 10ετών γερμανικών αυξήθηκε κατά 2,5 μονάδες βάσης στο 0,33%.

Οι δανειστές της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν σε μεταξύ τους συμφωνία για να παρουσιάσουν μια κοινή θέση στην Ελλάδα αργότερα σήμερα σε συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης.

«Φαίνεται να υπάρχει ισχυρή βούληση να διευθετηθεί το θέμα αυτό πριν από τις εκλογές στην ευρωζώνη», σχολίασε αναλυτής της Rabobank.

Οι αποδόσεις των περισσότερων άλλων ομολόγων της ευρωζώνης σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 3-6 μονάδων, καθώς η δέσμευση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προχωρήσει σύντομα σε μια σημαντική φορολογική ανακοίνωση και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για άνοδο του παγκόσμιου πληθωρισμού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ