Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 18:33

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Γράφτηκε από την
Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου σχετικά με το αν θα τεθεί ο ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός, που επιτρέπει την λειτουργία των εντύπων του Οργανισμού.

Σήμερα συζητήθηκε, παρουσία πολλών εργαζομένων της επιχείρησης, η αίτηση (Τμήμα Εκουσίας Μονομελούς) που έχουν καταθέσει οι τράπεζες Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι των τραπεζών ζήτησαν την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, με βάση την οποία αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος λογαριασμός ώστε να εξασφαλιστούν τα λειτουργικά έξοδα για τη λειτουργία των εντύπων του ΔΟΛ, των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ, καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Στο αίτημα αντιτάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΟΛ, ο οποίος τόνισε πως χάρις σε αυτόν τον λογαριασμό λειτουργεί η επιχείρηση. Αντίστοιχα, αντιτάχθηκαν δια των εκπροσώπων τους, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και τα Σωματεία που παραστάθηκαν στην συζήτηση.

Η πρόεδρος αποφάσισε να διατηρηθεί σε ισχύ η προσωρινή διαταγή με την οποία «αποδεσμεύτηκε» ο εν λόγω λογαριασμός, μέχρι την έκδοση της απόφασής της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER