Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 19:11

Μονογραφή σύμβασης για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Γράφτηκε από την
Μονογραφή σύμβασης για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Την ευαρέσκειά του για την επιτάχυνση των διαδικασιών στο τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, εκφράζει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, με αφορμή την μονογραφή, σήμερα, της σύμβασης μίσθωσης για την «Περιοχή 2» στο Ιόνιο, δυτικά της Κέρκυρας.

Η περιοχή παραχωρείται σε Κοινοπραξία των εταιριών Total, Edison και ΕΛΠΕ, ενώ θα ακολουθήσει ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κατάθεσή της στη Βουλή.

«Γίνεται ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της σύμβασης από την Βουλή των Ελλήνων. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το ότι είμαστε εταίροι με δυο διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, όπως η Total και η Edison», τονίζουν τα ΕΛΠΕ σε σχετική ανακοίνωση. «Ευελπιστούμε, προσθέτουν, ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί πανομοιότυπη σύμβαση μίσθωσης για την «Περιοχή 10» στο νότιο Ιόνιο και θα ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Συμβάσεων για τις περιοχές «Άρτα - Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».

Τέλος, τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θεωρούν υποχρέωσή τους και θα επενδύσουν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πού υπάρχουν εκμεταλλεύσιμοι υδρογονάνθρακες στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας και θα ανταποκριθούν και σε νέες προσκλήσεις, οι οποίες πιθανώς θα παρουσιαστούν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER