Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 18:38

Απειλή απολύσεων στην Τράπεζα Αττικής καταγγέλλει η OTOE

Γράφτηκε από την
Απειλή απολύσεων στην Τράπεζα Αττικής καταγγέλλει η OTOE

Για απειλές απολύσεων από την Τράπεζα Αττικής, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει, σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, με αφορμή «την απειλή απολύσεων 14 εργαζομένων που προανήγγειλε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, δυναμιτίζοντας το κλίμα ηρεμίας και εσωτερικής συνοχής που έχει ανάγκη η τράπεζα αυτήν την ευαίσθητη περίοδο».

Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι, με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του συλλόγου των εργαζομένων, αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά με προσφυγή στο υπουργείο Εργασίας και αίτημα τριμερούς συνάντησης μεταξύ των πλευρών των εκπροσώπων των εργαζομένων (σωματείου και ΟΤΟΕ), της διοίκησης της τράπεζας και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με σκοπό την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων. Η τριμερής συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη (05/04/2017) στο υπουργείο Εργασίας. «Με νέα παρέμβαση της ΟΤΟΕ στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ματαιώθηκε η απόφαση που είχε προγραμματισθεί να ληφθεί στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας την Πέμπτη 30/03/2017, για την επικύρωση των απολύσεων των 14 εργαζομένων» σημειώνει.

Τέλος, η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και θα παρέμβει εκ νέου, ανάλογα με τις εξελίξεις, άμεσα και αποφασιστικά. «Για τον σκοπό αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε να συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, προκειμένου, αν χρειαστεί, να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER