Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 14:51

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την προώθηση της δημιουργίας του ΒΟΑΚ

Γράφτηκε από την
Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την προώθηση της δημιουργίας του ΒΟΑΚ

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ώστε να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για το επιχειρησιακό σχέδιο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο προχώρησαν ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΚ, δρομολογείται αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του οργανισμού και του υπουργείου για τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού του ΒΟΑΚ Κίσσαμος-Σητεία.

Παράλληλα προωθείται η ολοκλήρωση εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε αντλιοστάσια του οργανισμού, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ συνεχίζεται η συνεργασία (παροχή τεχνικής στήριξης) μεταξύ ΟΑΚ και Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων Βόρειου Άξονα Χανίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού που συνεδρίασε χθες ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη κατασκευής της σήραγγας μήκους 3,5 χιλιομέτρων που θα συνδέσει τον ταμιευτήρα με το Οροπέδιο Λασιθίου για την συλλογή των πλημμυρικών υδάτων. Έως σήμερα η διάνοιξη έχει προχωρήσει κατά 2.700 μέτρα, και απομένουν άλλα 700 μέτρα για την ολοκλήρωση της διάνοιξης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάζης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων συντήρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Καζάζη, ο οργανισμός σε συνεννόηση με την Περιφέρεια αναζητεί λύση στο θέμα, μέσω του αρμόδιου υπουργείου, όσο γρηγορότερα γίνεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER