Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 14:23

Κομισιόν: "Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα"

Γράφτηκε από την
Κομισιόν: "Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα"

Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών. 

«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους» δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της κυβέρνησης, μετέδισε ότι το χθεσινό EWG αποφάσισε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το EuroWorking Group αποφάσισε «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)» και υπογράμμιζαν ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

ΠΗΓΗ: in.gr


NEWSLETTER