Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 20:10

Σε κερδοφορία επέστρεψε ο όμιλος «Υγεία», κατά τη χρήση 2016

Γράφτηκε από την

Σε κερδοφορία επέστρεψε ο όμιλος «Υγεία» σύμφωνα με τα αποτελέσματα χρήσης 2016 που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του 2016, ανήλθε σε 227,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,4% έναντι 220,3 εκατ. ευρώ το 2015.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 45,5% και ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 22 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και ανήλθαν σε 13,5 εκατ. έναντι κερδών 2,5 εκατ. το 2015.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατέγραψαν κέρδη 0,8 εκατ. το 2016, έναντι ζημιών -26,6 εκατ. το 2015.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα αποτελέσματα των χρήσεων 2016 και 2015, έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και claw-back) κατά το άρθρο 100 του Ν. 4172/2013(ΦΕΚ Α' 167), οι οποίες (αποφάσεις) τέθηκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από 1.1.2013 και εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 31.12.2018.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ», Ανδρέας Καρταπάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τη συνεχιζόμενη, και το 2016, ύφεση με την έντονη ενδογενή επιχειρηματική αβεβαιότητα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, ακολουθώντας το πλάνο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του, συνεχίζει να επιδεικνύει αυξητικούς ρυθμούς του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής κερδοφορίας, επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον κλάδο.

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ βασική στόχευση αποτελεί η έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων και η εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων που θα εξασφαλίσουν την αναπτυξιακή πορεία, την κεφαλαιακή ισχυροποίηση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και την συνεχώς αυξανόμενη λειτουργική κερδοφορία.

Παράλληλα με την αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού μας, προσβλέπουμε στη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων εταιρικών δομών που προάγουν την επιστημονική και επιχειρηματική αποτελεσματικότητα του Ομίλου μας.

Στο πλαίσιο της αποστολής μας, η έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας στην κοινωνία, στους εργαζομένους μας, στο περιβάλλον και στην οικονομία, αποτελεί για τον Όμιλό μας βασικό πυλώνα δημιουργίας, αναλαμβάνοντας συστηματικά πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις με απώτερο στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

Σταθερή προτεραιότητά μας παραμένει, όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων μας να είναι εφάμιλλες της υψηλότερης, παγκοσμίως, ποιότητας, έχοντας ως δέσμευση τη μακροχρόνια ανάπτυξη και τη διατήρηση της υψηλής θέσης αναγνωρισιμότητας που κατέχει ο Όμιλος διεθνώς. Παράλληλα, εξετάζουμε κάθε επενδυτική ευκαιρία που προκύπτει και μπορεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση του οράματός μας.

Αρωγός στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η “MARFIN INVESTMENT GROUP”» .

ΑΠΕ-ΜΠΕ