Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 20:12

Καλαμπάκα: Υπογράφηκαν επιχειρηματικές συνεργασίες στους κλάδους των εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού

Γράφτηκε από την
Καλαμπάκα: Υπογράφηκαν επιχειρηματικές συνεργασίες στους κλάδους των εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού

Ένα σημαντικό βήμα, με το οποίο τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων αγοραστών εκκλησιαστικών ειδών και ταξιδιωτικών γραφείων από Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κύπρο, Σερβία, Σκόπια, Γεωργία, πήρε σήμερα σάρκα και οστά στην Καλαμπάκα, καθώς Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες από ομόδοξες χώρες υπέγραψαν συμφωνίες για επιχειρηματικές συνεργασίες, στους κλάδους των εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού.

Τις επιχειρηματικές συναντήσεις συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Enterprise Greece με την ενεργό υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας.

Ήταν η δεύτερη διοργάνωση Β2Β συναντήσεων που πραγματοποιήθηκε στους κλάδους αυτούς σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να αποδώσει πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων μεταξύ επιχειρήσεων της χώρας με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο ή παρεμφερείς κλάδους, από άλλες ομόδοξες χώρες.

Κατά την έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος τόνισε ότι στόχος είναι οι διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις για τον προσκυνηματικό- μοναστηριακό τουρισμό να αποκτούν δυναμική σε ετήσια βάση, ανάλογη της παγκόσμιας ακτινοβολίας του θρησκευτικού κέντρου των Μετεώρων, προς όφελος όλων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, τέτοιου είδους δράσεις σαν τη σημερινή δίνουν τη δυνατότητα για win- win συνεργασίες με ωφέλιμα αποτελέσματα προς όλους. Σας εύχομαι καλές διαχρονικές συνεργασίες».

Ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ευχήθηκε «οι σημερινές εργασίες να αποδώσουν και να αποβούν σε ωφέλιμες συνεργασίες με προοπτικές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER