Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 17:42

Στις 11 Ιουλίου η απόφαση για την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ

Γράφτηκε από την

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν η απόκτηση κοινού ελέγχου της Μεβγάλ από τη Δέλτα Τρόφιμα και μέλη της οικογένειας Χατζάκου «συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επηρεαζόμενες αγορές και πρέπει, για το λόγο αυτό, να εγκριθεί».

Σύμφωνα με την εισήγηση, όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία εξετάστηκαν συνολικά 35 σχετικές αγορές και υπο-αγορές, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στην προμήθεια νωπού αγελαδινού γάλακτος (τόσο σε τοπικές παραγωγικές ζώνες της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε εθνικό επίπεδο), καθώς και στην παραγωγή και διάθεσης σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια. Συνεπώς, προτείνεται η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ