Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 19:32

Ιδιες τιμές για τις θέσεις στο πανηγύρι του Μελιγαλά 

Γράφτηκε από τον

Τις ίδιες τιμές που ίσχυαν πέρυσι στο πανηγύρι του Μελιγαλά εισηγείται και για το φετινό, από τις 4 ως τις 10 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Επιτροπή επικαλείται την οικονομική κρίση η οποία δεν επιτρέπει, όπως εκτιμά, να επιβληθεί οποιαδήποτε αναπροσαρμογή στις συγκεκριμένες τιμές, που προτείνεται να διαμορφωθούν σύμφωνα με την περσινή σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εξής:

α) Για το τμήμα του δρόμου από την 7η επαρχιακή οδό προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και μέχρι τη διασταύρωση προς Εθνικό Στάδιο, δεξιά και αριστερά, 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. β) Από τη διασταύρωση της οδού Εθνικού Σταδίου προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και μέχρι τον χώρο του λούνα παρκ, δεξιά και αριστερά, 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. γ) Από την κεντρική είσοδο του προαυλίου της εκκλησίας επί της 7ης επαρχιακής οδού και μέχρι 15 θέσεις, δηλαδή στα 60 μέτρα προς το Εθνικό Στάδιο, αριστερά και δεξιά, 20 ευρώ το τρέχον μέτρο. Οι υπόλοιπες 15 θέσεις, δηλαδή τα 60 μέτρα μέχρι τη διασταύρωση προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, δεξιά και αριστερά, 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. δ) Στην οδό προς το Εθνικό Στάδιο και από τη διασταύρωσή της προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, οι πρώτες 10 θέσεις, δηλαδή τα 40 μέτρα δεξιά και αριστερά, 20 ευρώ η κάθε μία. Οι υπόλοιπες 10 θέσεις, δηλαδή 40 μέτρα μέχρι το φυλάκιο της σιδηροδρομικής γραμμής, δεξιά και αριστερά, 15 ευρώ η κάθε μία. ε) Μέσα στο Μπεζεστένι, η κάθε θέση 40 ευρώ. στ) Εξω από την κεντρική είσοδο προς το Μπεζεστένι, δεξιά και αριστερά, 25 ευρώ το τρέχον μέτρο. ζ) Οι θέσεις για τα γαλόπουλα ορίζονται σε 50 ευρώ για κάθε έκθεση, ενώ για τα μεμονωμένα ζώα (και μέχρι πέντε) είναι δωρεάν. Οι πιο πάνω τιμές θα επιβαρυνθούν με χαρτόσημο (3%) και ΟΓΑ χαρτοσήμου (20%).

Επίσης προτείνεται να γίνει δημοπράτηση του χώρου για τη λειτουργία λούνα παρκ, με κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή στον δήμο αίτησης και δικαιολογητικών για την άδεια συμμετοχής στο φετινό πανηγύρι του Μελιγαλά προτείνεται η Τρίτη 29 Αυγούστου, ενώ η αντίστοιχη ημερομηνία πληρωμής για τις θέσεις προτείνεται η Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Παράλληλα, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προς το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, προτείνεται στο πλαίσιο του πανηγυριού και η διοργάνωση έκθεσης παραδοσιακών, αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων.

Ο χώρος που εισηγείται η Επιτροπή για τη συγκεκριμένη έκθεση είναι από την αρχή του βόρειου πεζοδρομίου της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού, με πλάτος 17 μέτρα προς βορρά και έως 12 μέτρα προς δυτικά.

Β.Γ.Μ.