Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 20:59

Συνάντηση για τον αγωγό ΤΑΡ

Γράφτηκε από την
Συνάντηση για τον αγωγό ΤΑΡ

Τους επικεφαλής τεχνικούς του έργου του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) υποδέχτηκε η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» την Τρίτη 20 Μαρτίου στα γραφεία του οργανισμού στην Καβάλα, με σκοπό, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, να γίνει μια πρώτη ενημέρωση για τη διέλευση και τις επιπτώσεις του αγωγού από την περιοχή ενδιαφέροντος των «Οψόμεθα», δηλαδή το Πάρκο Φιλίππων.

Η χάραξη του αγωγού στην περιοχή παραμένει αιτία προστριβών με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ενώ πρόσφατα η κοινοπραξία του ΤΑΡ πρότεινε τη διεξαγωγή διαμεσολάβησης για τη διευθέτηση των διαφωνιών που έχουν ανακύψει.

Η συνάντηση της Τρίτης διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σπύρο Νάκο, υπεύθυνο τοπικών κοινωνιών του TAP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και συμμετείχαν οι τεχνικοί του TAP Paul Murphy, αναπληρωτής διευθυντής Τεχνικού Σχεδιασμού, Γιώργος Τσίρος, επικεφαλής μηχανικός και Κώστας Τσιρίκης, επικεφαλής αδειοδότησης. Από την πλευρά των «Οψόμεθα» συμμετείχαν επτά μέλη με περιβαλλοντική, αρχαιολογική, γεωπονική, αρχιτεκτονική και υδραυλική εξειδίκευση.

Οι υπεύθυνοι του ΤΑΡ παρουσίασαν τα βασικά στοιχεία του έργου και επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση επτά σημαντικών προβληματισμών που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την όδευση του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων. Από την άλλη πλευρά, τέθηκε σειρά ερωτήσεων και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην οποία θα τεθούν πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER