Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 19:02

Κοινωνικό μέρισμα: Η ημερομηνία για τα αποτελέσματα των ενστάσεων

Γράφτηκε από την
Κοινωνικό μέρισμα: Η ημερομηνία για τα αποτελέσματα των ενστάσεων

Στόχος να βγουν τα αποτελέσματα και να πληρωθεί και η δεύτερη δόση του κοινωνικού μερίσματος.

Εως την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου τα ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό μέρισμα του έτους 2019, προκειμένου να λάβουν εφόσον το δικαιούνται το ποσό των 700 ευρώ.

Πρόκειται για τα νοικοκυριά των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε και δεν έλαβαν το ποσό του μερίσματος το 2019. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ.

Στόχος είναι έως τις 15 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων ώστε αμέσως μετά να βγουν τα αποτελέσματα και να πληρωθεί και η δεύτερη δόση του κοινωνικού μερίσματος.

Οι δικαιούχοι

Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία έγιναν τα περισσότερα λάθη τα οποία διορθώθηκαν στο παρά πέντε του κλεισίματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αιτήσεις.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER