Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 16:20

Σε αναστολή της λειτουργίας της προχωρά η Μαλαματίνα

Γράφτηκε από την
Σε αναστολή της λειτουργίας της προχωρά η Μαλαματίνα

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι τον τελευταίο μήνα, η πτώση των πωλήσεων στη χονδρική άγγιξε το 80%.

Αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία της η οινοποιεία Μαλαματίνα λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία του κορονοϊού.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν στο insider.gr ότι τον τελευταίο μήνα, η πτώση των πωλήσεων στη χονδρική άγγιξε το 80%, στα σούπερ μάρκετ το 18% και στις εξαγωγές το 15%.

Με προσωπικό ασφαλείας

Έτσι η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση για αναστολή της λειτουργία της για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο και με βάση τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί ενώ για το διάστημα αυτό, η επιχείρηση θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει καλύπτει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε μάλιστα τη Δευτέρα σε σχετική ενημέρωση των εργαζομένων, προμηθευτών και συνεργατών της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι η εταιρεία έχει αποθεματοποιήσει έγκαιρα επαρκείς ποσότητες των προϊόντων και δεν αναμένεται να υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, ενώ και το προσωπικό ασφαλείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης πρόσφατα η Μαλαματίνα προχώρησε στην πώληση της θυγατρικής της, της εταιρείας Δουμπιά που δραστηριοποιείται στον χώρο του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, με σύμβουλο την Ernst & Young, η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε της οικογένειας Σαράντη, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά και αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής.

 


NEWSLETTER