Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 17:05

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Γράφτηκε από την

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν να έχουν συνομιλίες με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας, με τις τιμές αναφοράς να ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 18 ετών στα οποία είχαν υποχωρήσει καθώς ο κορονοϊός έπληξε την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο 3,8% στα 23,63 δολάρια το βαρέλι στις 14:06 ώρα Ελλάδας, αφού έκλεισε χθες στα 22,76 δολάρια, το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Νοέμβριο του 2002. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 7,2% στα 21,54 δολάρια το βαρέλι αφού χθες έκλεισε στα 20,09 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2002.

Οι αγορές πετρελαίου έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μια διπλή δυσκολία, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και τον αγώνα για εξασφάλιση μεριδίου της αγοράς μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, αφού ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί απέτυχαν νωρίτερα αυτό τον μήνα να συμφωνήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις της παραγωγής με στόχο της στήριξη των τιμών.

Στη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ και ο Πούτιν συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας των χωρών τους για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ