Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 21:08

Τέλος εποχής για το «Uncle Ben's» - Έγινε «Ben’s Original»

Γράφτηκε από την
Τέλος εποχής για το «Uncle Ben's» - Έγινε «Ben’s Original»

Την αλλαγή του ονόματος και της εικόνας της συσκευασίας, ανακοίνωσε η εταιρία που παράγει τη φίρμα ρυζιών «Uncle Ben's», αποχωριζόμενη τη φιγούρα του Αφροαμερικανού αγρότη που υπήρχε στις συσκευασίες από τη δεκαετία του '40.

Τη σκέψη που υπήρχε από τα μέσα Ιουνίου αποφάσισε να υλοποιήσει γη εταιρία Mars, αφού στο πλαίσιο της προσπάθειας εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θ' αλλάξει την ονομασία της συσκευασίας αλλά και την εικόνα της με το πρόσωπο του ηλικιωμένου μαύρου αγρότη, ο οποίος εμφανίζεται είναι το έμβλημα της από τη δεκαετία του '40, ενώ αναφέρει ότι και το όνομα της συσκευασίας θα γίνει «Ben’s Original».

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε ακούσει χιλιάδες καταναλωτές, συνεργάτες μας και ενδιαφερόμενους απ' όλο τον κόσμο. Καταλαβαίνουμε ότι οι ανισότητες οι οποίες συνδέονται με το όνομα και το πρόσωπο του “Θείου Μπεν” (Uncle Ben) και όπως ανακοινώσαμε και τον Ιούνιο, δεσμευθήκαμε για αλλαγή. Θ' αλλάξουμε το όνομα μας σε "Ben’s Original" και θα αφαιρέσουμε την εικόνα από τις συσκευασίες μας για να δημιουργήσουμε μία πιο δίκαιη εικονογράφηση. Αυτή η αλλαγή σημαίνει τις φιλοδοξίες μας για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, ενώ θα διατηρήσουμε και τη δέσμευση μας να παράγουμε το καλύτερο ρύζι του κόσμου», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας Mars».

Προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδοτεί και κοινωνικές δράσεις.

«Δεν αλλάζουμε απλώς το όνομα και την εικόνα της συσκευασίας μας, αλλά επίσης αναλαμβάνουμε δράση για να βελτιώσουμε την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και την ισότητα και αυτός είναι σκοπός του νέου brand να δημιουργήσει ευκαιρίες οι οποίες θα δημιουργούν ευκαιρίες και θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι».

«Η κοινότητα μας έχει αναλάβει κοινωνική δράση με προγράμματα τα οποία εξασφαλιζόσουν ότι οι κοινότητες, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα θα έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά γεύματα, τα οποία όλοι αξίζουμε. Επίσης βοηθάμε επιχειρηματίες από το χώρο της μαγειρικής όλων των χρωμάτων να έχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης για να μπορούν όλες οι ιδέες και οι φωνές τους ν' αναγνωριστούν από όλους.

Ακόμα η εταιρία προσθέτει ότι «στο Γκρίνβιλ του Μισισίπι, όπου το προϊόν παράγεται για περισσότερα από 40 χρόνια, επενδύουμε για αντιμετωπίσουμε ζητήματα που μολύνουν τις ΗΠΑ εδώ και αρκετές γενιές. Αυτό το πρόγραμμα επικεντρώνεται να βελτιώσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης για περισσότερους από 7.500 μαθητές της περιοχής, οι οποίοι επίσης θα έχουν πρόσβαση σε φρέσκο φαγητό».

Τέλος καταλήγει ότι οι συσκευασίες «Ben’s Original» θα ξεκινήσουν να παράγονται άμεσα και θα είναι έτοιμες για διάθεση στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του 2021.

Σε ανακοίνωσή της τον Ιούνιο, η εταιρία Mars, ανέφερε ότι ο «Θείος Μπεν» (Uncle Ben) ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας του οποίου το όνομα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φόρα το 1946 σαν αναφορά σ' έναν Αφροαμερικανό Τεξανό που δούλευε σε αγροκτήματα ρυζιού.

Ακόμα όπως αναφέρει το πρόσωπο που ενσάρκωσε αυτόν το χαρακτήρα και βρίσκεται στις συσκευασίες της εταιρίας ήταν ένας «αγαπητός σεφ και σερβιτόρος στο Σικάγο, ονόματι Φρανκ Μπράουν».

Η εταιρία αναγνωρίζει πλέον ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι εκτός εποχής και αναφέρει ότι ακολουθεί τις προσταγές των καιρών για φυλετική ισότητα που έγινε πιο έντονη από ποτέ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Πηγή: www.reader.gr


NEWSLETTER