Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 20:01

Βενέτης: "Λουκέτο" μέχρι νεωτέρας για το Great στην Ομόνοια

Γράφτηκε από την
Βενέτης: "Λουκέτο" μέχρι νεωτέρας για το Great στην Ομόνοια

Ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του νέου καταστήματος Venetis Great στο Μπάγκειον της Ομονοίας.

Κατέβασε ρολά εδώ και λίγες ημέρες το κατάστημα Venetis Great στην διασταύρωση της Πλατείας Ομονοίας με την οδό Αθηνάς λίγους μήνες μετά από την έναρξη λειτουργίας του νέου concept του ομίλου Βενέτη. Σύμφωνα με το μήνυμα που είναι αναρτημένο στον εξωτερικό χώρο “το κατάστημα αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία του λόγω περιορισμένου αγοραστικού κοινού”.

Τι αναφέρει η διοίκηση της Βενέτης

Σε επικοινωνία που είχε το News 24/7 με τον επικεφαλής της Βενέτης, κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, η αιτία είναι η μηδαμινή κίνηση στην περιοχή της Ομόνοιας καθ’ όλη την περίοδο του δεύτερου lockdown. “Από το να μπαίνουμε μέσα μερικές χιλιάδες ευρώ, επιλέξαμε να διακόψουμε προσωρινά την λειτουργία του καταστήματος και να επαναλειτουργήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν” σημείωσε.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι το Venetis Great είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο concept με έμφαση στο φαγητό που παρασκευάζεται εκείνη την στιγμή. Υπό κανονικές συνθήκες το κατάστημα, που άνοιξε τις πόρτες στο ισόγειο του Μπάγκειου τον περασμένο Αύγουστο, λειτουργεί σε 24ώρη βάση. Στόχος του πέρα από τους Αθηναίους που επιστρέφουν στην Ομόνοια μετά από την ριζική της ανακαίνιση είναι και οι τουρίστες των ξενοδοχείων που άνοιξαν και αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα στην κεντρική πλατεία και στους γύρω δρόμους.
Υπενθυμίζεται ότι η Βενέτης διαθέτει ήδη ένα μεγάλο κατάστημα στην ίδια πλατεία, στον χώρο του πρώην Καφεστιατόριον Νέον ενώ στον αρχικό σχεδιασμό ήταν και η λειτουργία ενός ακόμη νέου concept, του Veneti Go στον χώρο απέναντι από το Great (σ.σ. στον χώρο που λειτουργούσε κατάστημα Κατσέλης τις περασμένες δεκαετίες, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Μέγας Αλέξανδρος).

Δεν αποκλείεται και η αναστολή λειτουργίας και άλλων καταστημάτων

Όπως αναφέρει ο κ. Μονεμβασιώτης στο News 24/7 εξετάζεται η προσωρινή αναστολή λειτουργίας ακόμη 2-3 καταστημάτων Βενέτη στο κέντρο της Αθήνας εάν συνεχίσουν να παραμένουν ζημιογόνα λόγω της έκτακτης κατάστασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο η Βενέτης η οποία έχει προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων ή αναστολή λειτουργίας στο κέντρο της Αθήνας καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει μία σειρά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κολωνάκι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος.

Η τηλεργασία που κράτησε μακριά από το κέντρο αρκετούς εργαζόμενους που ήταν η βασική πελατεία αυτών των καταστημάτων σε συνδυασμό το περιορισμένο ωράριο και την απουσία φοιτητών οδήγησε σε σκληρές αποφάσεις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το κλείσιμο του Everest στην πλατεία Μοναστηρακίου μετά από δεκαετίες.

Επαναπρόσληψη προσωπικού

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Βενέτης προχώρησε στο κλείσιμο πέντε σημείων καθώς οι ιδιοκτήτες που φιλοξενούνταν τα καταστήματα αρνούνταν να προχωρήσουν σε μείωση ενοικίου. Το θετικό είναι ότι στο ενδιάμεσο διάστημα άνοιξαν 4 νέα καταστήματα τα οποία κάλυψαν τις ανάγκες τους από το προσωπικό που εργάζονταν στα μαγαζιά τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κάθετη πτώση εξαιτίας του κορωνοϊού (σ.σ.: η διοίκηση της Βενέτης εκτιμά την πτώση του 2020 στο επίπεδο του 30%) η εταιρεία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και διατηρεί την δυναμική της καθώς για την επόμενη ημέρα ετοιμάζει την έναρξη λειτουργίας νέων καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχεία καθώς και νέων concept, όπως το Veneti Go που προαναφέρθηκε αλλά και το Cremeria Veneti που θα συνδυάζει, ζαχαροπλαστείο, γαλακτοπωλείο, καφέ και gelateria.

 

 


NEWSLETTER