Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:15

Lockdown: Tι ισχύει για click away και click in shop

Γράφτηκε από την
Lockdown: Tι ισχύει για click away και click in shop

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα καταστήματα στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο ανακοίνωσε ο υπoυργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συνέντευξη Τύπου.

Τις αλλαγές στην διαδικασία αγορών για τις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα αφορούν στην σημερινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και θα επαναξιολογούνται ανάλογα με τα δεδομένα.

Στις περιοχές που δεν βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου (κίτρινες περιοχές) η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως μέχρι σήμερα, ενώ θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Στις κόκκινες περιοχές, ο υπουργός ανακοίνωσε δύο διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας της αγοράς.

Το σύνολο της αγοράς θα λειτουργεί με την μέθοδο του clickaway, με προπαραγγελία δηλαδή του προϊόντος και παραλαβή του με ραντεβού έξω από το κατάστημα.

Από την διαδικασία αυτή εξαιρούνται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με την μέθοδο του click-in-shop.

Πρόκειται για παράδοση εντός καταστήματος, κατόπιν ραντεβού με ηλεκτρονικό μήνυμα, με τον πελάτη να έχει στην διάθεσή του δύο ώρες από την αποστολή του Sms στο 13033.

Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, κομμωτηρίων, καλωπισμού και ΚΤΕΟ, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ραντεβού και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER