Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 14:16

Πάντοαν: "Για το μέλλον της Ελλάδας είμαι αισιόδοξος"

Γράφτηκε από την
Πάντοαν: "Για το μέλλον της Ελλάδας είμαι αισιόδοξος"

«Για το μέλλον της Ελλάδας είμαι αισιόδοξος» και «χρειάζεται ανοικοδόμηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της ιταλικής πρωτεύουσας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πάντοαν «χρειάζεται ανοικοδόμηση των θεσμών, όπως στον φοροεισπρακτικό τομέα», ενώ ανέφερε ότι βασίζει την αισιοδοξία του στο ότι «υπάρχουν αξιόπιστες δεσμεύσεις για την υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» και σημείωσε ότι είναι λογικό να θεωρήσει, κανείς ότι «θα γίνει αισθητή ουσιαστική ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις» ώστε να μπει σε ανοδική πορεία, τονίζοντας ότι «συνδέει τη σημερινή κατάσταση της χώρας με τη μεταπολεμική περίοδο».

Με την ολοκλήρωση του μνημονίου, υπογράμμισε, ο Π. Κ. Πάντοαν, θα υπάρξουν σημαντικά κονδύλια με ορίζοντα τριών ετών για την ανοικοδόμηση.

Σε σχέση, τέλος, με το ευρώ, ο στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια σαφώς ισχυρή μηχανή, η οποία, όμως, πρέπει να ενισχυθεί, διότι είναι ατελής», ενώ κατέστησε σαφές ότι «η νομισματική ένωση πρέπει να αποτελέσει και ένα μέσο για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER