Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 10:56

Έναρξη πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ

Γράφτηκε από την
Έναρξη πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ

Ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης των περίπου 2.000 ατόμων που παρακολούθησαν τα προγράμματα κατάρτισης που διενεργήθηκαν από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: « ... η προσαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί ένα από τα μέσα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η πιστοποίηση των γνώσεων δημιουργεί συγκριτικά πλεονεκτήματα καθόσον ισχυροποιεί τη θέση μιας επιχείρησής στην αγορά, δείχνει με την κατοχή ενός επίσημου τίτλου τα επαγγελματικά προσόντα που κατέχει ο επαγγελματίας, στους καταναλωτές και πιθανούς πελάτες σας και αποτελεί διαβεβαίωση για την ορθή και ποιοτική υλοποίηση του επαγγελματικού έργο».

Οι φορείς που διενεργούν τις εξετάσεις πιστοποίησης είναι οι: TÜV HELLAS και η TÜV AUSTRIA. Οι εξετάσεις αποτελούνται μόνο από θεωρητικό μέρος και όχι από πρακτική εξέταση.

Ειδικότερα, τα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης για τα οποία ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης προσόντων είναι τα ακόλουθα:

1 Γεωθερμία-ηλιοθερμία-τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

2 Τεχνική κατάρτιση επαγγελματιών κλειθροποιών.

3 Κατάρτιση υπευθύνων σχολικών κυλικείων

4 Διαχείριση ψυκτικών ουσιών θερμοκηπίου.

5 Τεχνική κατάρτιση τεχνιτών υαλοπινάκων.

6 Σύγχρονες τεχνικές & ειδικές επεξεργασίες καθαρισμού ταπήτων και ταπετσαριών.

7 Νέες τεχνικές δομικών έργων αλουμινίου - σιδήρου.

Από τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατάρτισης - πιστοποίησης μόνο οι ψυκτικοί πρόκειται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης που οργανώνονται από τις περιφέρειες.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο έχει προβλεφθεί στα 150 ευρώ, θα καταβληθεί από τον υποψήφιο συμμετέχοντα σε εξετάσεις πιστοποίησης κατά την αίτησή του στον φορέα πιστοποίησης και θα του καταβάλλεται τελικά από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ εφόσον και όταν προσκομίσει το αντίγραφο του παραβόλου πιστοποίησης και αποδεικτικό στοιχείο συμμετοχής στις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ www.imegsevee.gr ή τις κατά τόπους δομές του φορέα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και εθνικών πόρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER