Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 11:13

Στη βαθμίδα CCC διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Fitch

Γράφτηκε από την
Στη βαθμίδα CCC διατήρησε το αξιόχρεο της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings διατήρησε χθες αμετάβλητο, στη βαθμίδα CCC, το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ιδιωτών πιστωτών «θα πάρει καιρό», όπως σημείωσε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Το πρόγραμμα στήριξης 86 δισεκ. ευρώ τριετούς διάρκειας που συνήψε η Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές τον Αύγουστο «μειώνει τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων της χώρας έναντι των ιδιωτών πιστωτών και υποστηρίζει» αυτή την αξιολόγηση, ανέφερε ο Φιτς, σημειώνοντας πάντως πως παρά το πρόγραμμα οι οικονομικοί κίνδυνοι «παραμένουν υψηλοί».

«Θα χρειαστεί καιρός για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές και είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες εντάσεις στις διαπραγματεύσεις» με το κουαρτέτο, ανέφερε ακόμη ο οίκος αξιολόγησης, κρίνοντας πως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα «παραμένει απρόβλεπτη».

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί σημαντικό ορόσημο στον «μακρύ δρόμο προς την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του [ελληνικού] τραπεζικού συστήματος», ανέφερε ακόμη ο Φιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER