Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 15:07

Τη Δευτέρα πάει η έγκριση των 2+10 δισ ευρώ - Τι λέει η Κομισιόν

Γράφτηκε από την
Τη Δευτέρα πάει η έγκριση των 2+10 δισ ευρώ - Τι λέει η Κομισιόν

Την τελική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει το ΔΣ του ESM, αναφέρει κοινοτική πηγή - Η Κομισιόν χαιρέτισε την χθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τη μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

 

Τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται η τελική απόφαση για την εκταμίευση των 2+10 δισ ευρώ μετά και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου χθες απ' τη Βουλή. Αυτό αναφέρει κοινοτική πηγή, που σημειώνει ότι την τελική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει το ΔΣ του ESM που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στη συνεδρίαση του Euro Working Group σήμερα θα εξεταστούν τα σχέδια των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης,

συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού ενώ η αξιολόγηση των μέτρων που ψηφίστηκαν χθες απ' την ελληνική Βουλή θα γίνει σε δεύτερη φάση. 

Και αυτό καθώς, όπως σημειώνει η πηγή, το Euro Working Group περιμένει πρώτα απ' τους Θεσμούς έκθεση με την οποία ουσιαστικά θα «πιστοποιείται» η συμβατότητα των μέτρων που ψηφίστηκαν χθες στην ελληνική γλώσσα με αυτά που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους Θεσμούς. 

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι Θεσμοί έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία αξιολόγησης.

Εν τω μεταξύ η Κομισιόν σήμερα μέσω ανακοίνωσης του εκπρόσωπου Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά καλωσόρισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με το υπόλοιπο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τις μεταρρυθμίσεις στη τραπεζική διοίκηση. 

Ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τη μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε τα εξής: «Η Επιτροπή καλωσορίζει την υιοθέτηση της νομοθεσίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το πακέτο περιλαμβάνει όχι μόνο τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα αλλά και κάποιες μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, που θεωρούμε σημαντικές για την τραπεζική ανακεφαλαίωση. Οι Θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης την αξιολόγηση τους και θα επιστρέψουν στο Euroworking Group έτσι ώστε να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.» 

Στην ερώτηση του Newmoney.gr σχετικά με την μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο εκπρόσωπος Τύπου αρνήθηκε να σχολιάσει πέρα από τη προηγούμενη δήλωση του. 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER