Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 16:41

Νταβός: Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στην αγορά εργασίας και την σταθερότητα!

Γράφτηκε από την
Νταβός: Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στην αγορά εργασίας και την σταθερότητα!

Μια έκθεση με ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Η έκθεση «Best Countries», που βασίστηκε σε έρευνα που διεξήγαγαν το US News & World Report, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και η συμβουλευτική εταιρία BAV Consulting, παρουσίασε τις «βαθμολογίες» συνολικά 60 χωρών και η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση, ενώ ανησυχητικές είναι οι «επιδόσεις» της χώρας μας σε συγκεκριμένους τομείς.

Η έρευνα, που έγινε σε 60 χώρες σε 24 κατηγορίες, τοποθετεί στην πρώτη θέση της λίστας τη Γερμανία, ενώ ακολουθούν ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ελλάδα εισήλθε σε ύφεση το 2009 και πως η παγκόσμια οικονομική πτώση αποκάλυψε χρόνια ελλείμματος στη χώρα και το ΔΝΤ και κυβερνήσεις της ευρωζώνης παρείχαν πακέτα βοήθειας που συνδέονται με αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί η επίδοση της Ελλάδας σε επιμέρους κατηγορίες όπως εκείνη που αφορά στο πόσο ανοιχτή είναι μια χώρα προς τις επιχειρήσεις. 

Σε αυτήν την κατηγορία η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση. Υπάρχουν, όμως και δύο υποκατηγορίες στις οποίες η Ελλάδα πήρε 0 στη βαθμολογία. Πρόκειται για την οικονομική σταθερότητα και στην αγορά εργασίας.

Σε άλλους ωστόσο τομείς όπως η φυσική ομορφιά, το καλό κλίμα, η πλούσια ιστορία και τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα η Ελλάδα συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία.  

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER