Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 20:52

Αναβάθμιση - έκπληξη για την Ελλάδα από S&P

Γράφτηκε από την

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's αναβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο Β- από CCC+ που ήταν, θεωρώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους όρους του τρίτου προγράμματος ύψους 86 δισ. ευρώ.

"Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, παρά τις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του προγράμματος οικονομικής υποστήριξης ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο στις συζητήσεις για την επίσημη ελάφρυνση του χρέους", αναφέρει ο S&P στη συνοδευτική έκθεσή του.

Ο οίκος θεωρεί επίσης ότι η προοπτική της ελληνικής οικονομίας είναι σταθερή.

Standard & Poor's: "Η ελληνική οικονομία απέδειξε ότι είναι πιο ανθεκτική από ότι αναμενόταν"

Ισχυρότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2017 μετά τη σταθεροποίησή της φέτος προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο B- από το CCC+.

«Η πρόγνωσή μας για την ελληνική οικονομία είναι για ένα ακόμη έτος ουσιαστικά μηδενικής ανάπτυξης, που θα ακολουθηθεί από μία πιο ισχυρή ανάκαμψη», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η οικονομία απέδειξε ότι ήταν πιο ανθεκτική από ότι αναμενόταν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MarketWatch.

ΑΠΕ-ΜΠΕ