Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 16:26

Ερευνα ALCO: Το 80% των πολιτών λέει «όχι» στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Γράφτηκε από την

Οι Έλληνες δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των δημοσίων οικονομικών και το 79% για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.

Το 80% των Ελλήνων πολιτών εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία των οικονομικών της χώρας και θεωρεί πως ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσει αντικίνητρο για προσλήψεις και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε απολύσεις.

Αυτό προκύπτει από την πρώτη έρευνα για το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ του 2016 σύμφωνα με την οποία, το 62% θεωρεί πως η κυβερνητική πολιτική ακολουθεί λανθασμένη πορεία με αρνητικές επιπτώσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας έναντι 17% που συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, το 80% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία των δημοσίων οικονομικών και το 79% για την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρει ότι, «δυστυχώς, ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν σε όξυνση».

«Το γεγονός αυτό δικαιολογεί και την αρνητική αξιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-29 Ιανουαρίου σε δείγμα 1000 ατόμων από την εταιρεία ALCO. 

Πηγή: protothema.gr