Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 20:44

Μαρινόπουλος - Καρυπίδης: Αποφάσισαν τη λύση της σύμβασης franchise

Γράφτηκε από την
Μαρινόπουλος - Καρυπίδης: Αποφάσισαν τη λύση της σύμβασης franchise

Οι εταιρείες Μαρινόπουλος ΑΕ και Αφοι Καρυπίδη ΑΕΕΕ ανακοίνωσαν σήμερα την από κοινού απόφασή τους για λύση της μεταξύ τους σύμβασης δικαιόχρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Μαρινόπουλος τον Μάρτιο του 2014 είχε υπογράψει συμβόλαιο δικαιόχρησης με την Karipidis Bros, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης. Η συμφωνία αφορούσε στο σύνολο του δικτύου των 149 καταστημάτων της Αρβανιτίδης ΑΕ. Τα συγκεκριμένα καταστήματα, μετά την εξαγορά, έφεραν τα ονόματα Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Σημειώνεται ότι χθες ο Όμιλος Σκλαβενίτη και ο Όμιλος Μαρινόπουλος ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται κατ’ αρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε περίπου 325 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER