Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 15:05

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Βερολίνο για 10 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις

Γράφτηκε από την
Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Βερολίνο για 10 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις

Ευκαιρίες διείσδυσης στη γερμανική αγορά είχαν 10 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν σε επιχειρηματικές συναντήσεις με γερμανικές εταιρείες στο πλαίσιο του "Greece-Germany Business Forum: Restoring Confidence and Navigating for New Trade, Investment and Startups", που πραγματοποιήθηκε προημερών στο Βερολίνο.

 

Η προσοχή των γερμανικών επιχειρήσεων ήταν μεγάλη και επικεντρώθηκε στις αγορές της ενέργειας, της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας και της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον που επέδειξαν εταιρείες που ειδικεύονται στο finance consulting, καθώς και στο project development.

Από Ελληνικής πλευράς στο Business Forum του Βερολίνου, που διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events, συμμετείχαν οι Startup εταιρείες Advantis Medical Imaging με παρουσία στην αγορά φαρμάκου, City Crop και Green Products με δράση στην αγροτική οικονομία, η ενεργειακή Coccon Modules, οι Distemicha, Encode, FEAC και Geomiso με δράση στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και οι Think Athens και Beach Republic από το χώρο του τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι των ανωτέρω Startups εταιρειών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν τα περιθώρια συνεργασιών με γερμανικές εταιρείες, όπως οι: Helden International Sevices, Conabo UG, Investment & Finance Consulting IFC Group, Communications Xperts (GCX), Televantis, Voice Verband der IT Anwender, Hille Consulting, Law office Schneider Stein & Partner και Orka Projektentwicklung GmbH KVI Invest.

Στο πλαίσιο του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 35 επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ τρία ελληνικά Startups προχώρησαν ήδη στο επόμενο βήμα, έχοντας εξασφαλίσει ένα δεύτερο ραντεβού στη Γερμανία.

Παράλληλα με τις προαναφερόμενες συναντήσεις, επαφές Β2Β στο Βερολίνο πραγματοποίησε και ο Enterprise Greece Invest & Trade, διαμεσολαβώντας για μια ακόμη ομάδα 10 ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER