Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 13:22

Κρέτσος: "Λαμπρές οι προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό παρά την προσφυγική κρίση"

Γράφτηκε από την

Παρά τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, η Ελλάδα αναμένει να υποδεχθεί φέτος αριθμό ρεκόρ 27 εκατομμυρίων τουριστών.

 

"Πιστεύω ότι είναι ένα επίτευγμα δεδομένου του γεγονότος ότι έχουμε capital controls, έχουμε ακόμη την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση - η οποία κάνει τους τουρίστες να το σκέφτονται διπλά αν θέλουν να επισκεφθούν τη Λέσβο ή κάποια άλλα μέρη που είναι κομβικά σημεία για τους μετανάστες", δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

"Η Ελλάδα είναι σήμα κατατεθέν στον τουρισμό. Πάντα ήταν και πιστεύω ότι πάντα θα είναι", πρόσθεσε ο κ. Κρέτσος.

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην πολιτική αστάθεια και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αποτρέπουν τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Και οι δύο αυτές χώρες έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε εκατομμύρια τουρίστες στο παρελθόν, αλλά τώρα βλέπουν τον αριθμό τους να μειώνεται δραματικά.

Η Ελλάδα έχει δοκιμαστεί από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση, ωστόσο, έχει παραμείνει ασφαλής και σταθερή. Πέρυσι η χώρα δέχθηκε περίπου 26,5 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

«Τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Λευτέρης Κρέτσος αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα για τους τουρίστες, μεταξύ των οποίων ο καλός καιρός, η γαστρονομία και τα αρχαία μνημεία, ενώ επεσήμανε ότι η διεθνής εικόνα της χώρας ενισχύθηκε από τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε τους περισσότερους του 1 εκατομμυρίου πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει από το 2015.

«Το γεγονός ότι απλοί άνθρωποι έδειξαν στους πρόσφυγες τόση υποστήριξη είναι επίσης κάτι που πιστεύω ότι προσελκύει περισσότερους ανθρώπους για να επισκεφθούν την Ελλάδα...Τελικά, δεν αποτελεί αρνητικό παράγοντα», τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Voice of America, / MyInforms.com