Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 20:04

Κατεπείγουσα σύσκεψη για τα προβλήματα στο MEGA

Γράφτηκε από την
Κατεπείγουσα σύσκεψη για τα προβλήματα στο MEGA

Κατεπείγουσα σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, μετά από παρέμβαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών, για τα προβλήματα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Στόχος της σύσκεψης είναι η άμεση ανταπόκριση των εργοδοτών – μετόχων του καναλιού και η δέσμευσή τους για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Στην παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, η οποία έγινε δεκτή από το υπουργείο Εργασίας, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «έχουν περάσει ήδη 14 ημέρες από την ημέρα που οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δεσμεύτηκαν ενώπιόν σας για συγκεκριμένες ενέργειες, και εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουμε αν προέβησαν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η βιωσιμότητα της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, σε κλίμα πλήρους ανασφάλειας και σύγχυσης για το μέλλον του σταθμού και το δικό τους».

Στο κανάλι συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, ενώ το συνδικαλιστικό όργανο των τεχνικών, σε χθεσινή του ανακοίνωση, διαπίστωνε πως το αίσθημα ευθύνης και η σοβαρότητα χαρακτηρίζουν μόνο τους εργαζόμενους και όχι τους μετόχους του καναλιού. «Οι κύριοι Ψυχάρης, Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης, με την στάση τους δείχνουν να συνεχίζουν να αδιαφορούν για την τύχη των εκατοντάδων ανθρώπων που τόσα χρόνια στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ακόμα και τώρα στις δύσκολες στιγμές, το κανάλι. Συνεχίζουν να παίζουν Μονόπολη μεταξύ τους, αλλά και με τις τράπεζες, στις πλάτες των εργαζομένων. Και ούτε που τους έχει περάσει από το μυαλό η απλή ιδέα να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε» τονίζει η ΕΤΙΤΑ.

Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει εικοσιτετράωρες απεργίες από τις 06:00 του Σαββάτου 4 Ιουνίου έως τις 06:00 της Κυριακής 5 Ιουνίου και από τις 06:00 της Κυριακής έως τις 06:00 της Δευτέρας 6 Ιουνίου. Οι τεχνικοί από την πλευρά τους πραγματοποιούν τετράωρες στάσεις εργασίας σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, αύριο Σάββατο 4 Ιουνίου και Κυριακή 5 Ιουνίου 18:00 – 22:00.

APE-MPE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER