Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 18:36

Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι περνούν στο υπερ-ταμείο οι Τάφοι των Βενιζέλων

Γράφτηκε από την
Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι περνούν στο υπερ-ταμείο οι Τάφοι των Βενιζέλων

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού διέψευσε με ανακοίνωσή του, τα δημοσιεύματα περί παραχώρησης στο υπερ-ταμείο της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά.

Στο υπερ-ταμείο μεταβιβάζονται τα τουριστικά ακίνητα κυριότητας του ΕΟΤ, όμως, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, η συγκεκριμένη έκταση έχει παραχωρηθεί από το 2014 στο δήμο Χανίων αλλά «οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου».

Το υπουργείο Οικονομίας επισυνάπτει τα έγγραφα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβαση της έκτασης στο δήμο Χανίων.

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, που ανέδειξαν πρώτα το ζήτημα, από πλευράς δήμου Χανίων υπάρχει αισιοδοξία για θετική έκβαση.

«Είναι δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του ακινήτου στο κτηματολόγιο του Δήμου αλλά από πλευράς δημοτικής Αρχής υπάρχει αισιοδοξία ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει ξεκαθαρίσει από την υπουργική απόφαση με την οποία παραχωρούνταν "πακέτο" οι εκτάσεις των Αγίων Αποστόλων, της πισίνας του "Ξενία" και οι Τάφοι των Βενιζέλων» αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα.

Δείτε περισσότερα στο in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER