Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 20:27

Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ στο νέο αναπτυξιακό νόμο

Γράφτηκε από την
Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ στο νέο αναπτυξιακό νόμο

Ο αναπτυξιακός νόμος συνοδεύεται από αποτίμηση του δημοσιονομικού κόστους-οφέλους, καθώς, λόγω των φοροαπαλλαγών έχει κόστος και χάρη στις επενδύσεις που θα προσελκύσει έχει όφελος, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον νέο αναπτυξιακό νόμο και διευκρινίζουν:

-Ο χρονικός ορίζοντας των φοροαπαλλαγών του Αναπτυξιακού εκτείνεται ως το 2031, συνεπώς η άσκηση που υπολογίζει το δημοσιονομικό αντίκτυπο περιλαμβάνει εξ ορισμού τη δεκαπενταετία.

-Στην άσκηση περιλαμβάνονται εξ ορισμού όλες οι φορολογικές παράμετροι όπως ισχύουν σήμερα. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, η άσκηση περιλαμβάνει και όλους τους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές. Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα παραμείνουν σταθεροί για τα επόμενα χρόνια.

-Ο αναπτυξιακός έχει θετικό ισοζύγιο καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για κάθε 1 ευρώ φοροαπαλλαγής προκύπτει 1,2 ευρώ φορολογικών εσόδων.

«Στη βιασύνη τους να επιτεθούν στην κυβέρνηση, κάποιες εφημερίδες αρχίζουν να συναγωνίζονται το Πρώτο Θέμα σε κακή δημοσιογραφία. Μόνο έτσι εξηγείται πώς τα 54 εκατ. ευρώ έγιναν σε πηχυαίο τίτλο 50 δισ.!!!» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER