Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 13:40

Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα - Μεικτή εικόνα στην ευρωπαϊκή αγορά

Γράφτηκε από την
Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα - Μεικτή εικόνα στην ευρωπαϊκή αγορά

Μεικτή εικόνα εμφανίζουν οι αγορές ομολόγων στην ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Μ. Βρετανία.

 

Στην Ελλάδα και στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης οι τιμές των ομολόγων δέχονται πιέσεις με αποτέλεσμα οι αποδοσεις τους να καταγράφουν άνοδο. Αντίθετα στη Γερμανία και στις χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ οι αγορές κινούνται ανοδικά.

Συγκεκριμένα τα ελληνικά όμολογα, τα οποία σημειωτεόν έχουν εκδοθεί με το βρετανικό δίκαιο, καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Ενδεικτικά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σημείωνει άνοδο περίπου κατά 1% σε σύγκριση με χθες αγγίζοντας το 8,7%. Μεγαλύτερες πιέσεις έχουν δεχθεί τα διετή ομόλογα των οποίων η απόδοση έχει εκτιναχθεί στο 11% και τα τριετή τα οποία διαπραγματεύονταν με απόδοση 10,1%.

Από την άλλη πελυρά η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου κυμαίνονταν στο -0,089% σημειώνοντας πτώση κατά περίπουι0,8% σε σχέση με χθες. Το αυστριακό δεκαετές ομολόγο διαπραγματευόταν στο 0,27% χαμηλότερα κατά 1,57% σε σχέση με χθες. Βελτιωμένη ήταν και η απόδοοση του φινλανδικού δεκαετούς τίτλου στο 0,23%.

Απο την άλλη πλευρά άνοδο καταγράφει η απόδοση του ισπανικού, πορτογαλικού και ιταλικού δεκαετούς ομολόγου στο 1,54%, 3,18%, και 1,48%, αντιστοίχως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER