Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 22:42

Τι απαντά η κυβέρνηση στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τις τηλεοπτικές άδειες

Γράφτηκε από την
Τι απαντά η κυβέρνηση στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τις τηλεοπτικές άδειες

«Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΪ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει».

Αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με ανακοίνωση του ΣΚΑΪ, με την οποία το κανάλι θέτει ερωτήματα για την ανάληψη του έργου από την εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας των αδειών.

«Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει να θορυβεί για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», σχολιάζουν οι κυβερνητικές πηγές, στηλιτεύοντας την πρακτική του καναλιού με αφορμή και τη σημερινή ανακοίνωση του. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός: «στην αρχή διέδιδε ότι είναι στοχοποιημένος και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απορρίψει την υποψηφιότητα του στη φάση της προεπιλογής. Αφού αυτό δεν έγινε άρχισε να χαλάει τον κόσμο λέγοντας ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα».

«Τώρα», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, «διαμαρτύρεται επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα το ανέλαβε τυπικά και με το νόμο γνωστή εταιρία που αναλαμβάνει το έργο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές εδώ και δεκαετίες». «Ίσως για τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ήταν αξιόπιστα...», προσθέτουν.

«Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΪ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει», υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER