Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 12:31

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα - Μέρκελ

Γράφτηκε από την
Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα - Μέρκελ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, δηλαδή τα ζητήματα της ασφάλειας, της οικονομίας και η προσφυγική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ.

 

Διάρκειας 45 λεπτών και σε πολύ καλό κλίμα ηταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, με την καγκελάριο Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, εκτιμήθηκε ότι η σύνοδο των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, αποτελεί θετική συμβολή στον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εκτενής συζήτηση και για το προσφυγικό, για το οποίο, επίσης, υπήρξε σύγκλιση απόψεων και εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, σύγκλιση απόψεων υπήρξε για την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της ΕΑΣΟ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου) με επιπλέον προσωπικό και στην ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που γίνεται λίγα 24ωρα πριν από τη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβα ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER