Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 16:31

Ρήγας: "Ο πρόεδρος της ΝΔ μνημονιακότερος των μνημονίων"

Γράφτηκε από την
Ρήγας: "Ο πρόεδρος της ΝΔ μνημονιακότερος των μνημονίων"

Όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα γίνουν πράξη, δηλώνει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», και σημειώνει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι κάθε φορά εξαντλεί τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Ρήγας χαρακτηρίζει ευαγγέλιο περικοπών,απολύσεων, ξεπουλήματος και περαιτέρω απορρύθμισης, τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μία ακόμα μάχη για τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται για πολλοστή φορά μνημονιακότερος των μνημονίων».

«Όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα γίνουν πράξη.Έχουμε και στο παρελθόν αποδείξει ότι κάθε φορά εξαντλούμε τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης και με την τακτική αυτή έχουμε πετύχει σημαντικές νίκες.Το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία, η ρύθμιση των εκατό δόσεων είναι απτά παραδείγματα. Σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε την έπαρση κάποιου φαντασιακού success story. Σταθερή μας βούληση, όμως, παραμένει να προχωράμε σε ολοένα και περισσότερες παράλληλες δράσεις ανακούφισης της κοινωνίας», αναφέρει ο Γραμματέας της ΚΕ και προσθέτει πως «η εναλλακτική που ακούσαμε από τη ΝΔ αποτελεί ένα ευαγγέλιο περικοπών, απολύσεων, ξεπουλήματος και περαιτέρω απορρύθμισης». «Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μία ακόμα μάχη για τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται για πολλοστή φορά μνημονιακότερος των μνημονίων, υποσχόμενος εξοικονόμηση πόρων από τους, ήδη,συρρικνωμένους τομείς της παιδείας και της υγείας», καταγγέλλει ο Πάνος Ρήγας.

Αναφερόμενος στο επικείμενο δεύτερο Συνέδριο και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γραμματέας του κόμματος υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα κόμμα της σύγχρονης, ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς» και ότι το δεύτερο Συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία αναστοχασμού των επιλογών του, με το βλέμμα ωστόσο στο μέλλον. «Αναστοχασμού, διότι θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού ήταν μια απόφασή δύσκολη αλλά συνειδητή, με γνώμονα την αριστερά και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Με το βλέμμα στο μέλλον, διότι ο αγώνας για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στην κοινωνία είναι διαρκής και συχνά άνισος», εξηγεί ο κ. Ρήγας σημειώνοντας ότι τον τελευταίο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται συστηματικό πόλεμο από κάθε είδους ελίτ που βλέπει να χάνονται τα προκλητικά και εν πολλοίς παράνομα προνόμιά της. Υπογραμμίζει, όμως, απέναντι σε αυτή τη στρατηγική ότι «ο κατ' επανάληψη διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι άλλος, από την αναδιανομή πλούτου και εξουσίας υπέρ του κόσμου της εργασίας».

Ως προς το άνοιγμα του κόμματος, ο Πάνος Ρήγας σημειώνει πως αποτελεί στρατηγική επιλογή η συγκρότηση ενός πανευρωπαϊκού μετώπου που θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στο κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο παράδειγμα και θα διατυπώσει ένα διαφορετικό όραμα για την Ευρώπη. «Η κοινωνική ασφυξία που έχει προκληθεί κυρίως στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, το προσφυγικό πρόβλημα και η έκρηξη της ακροδεξιάς αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της επιτακτικής ανάγκης οικοδόμησης ενός ευρύτερου πόλου προοδευτικής αντιμετώπισης της κρίσης, με πυρήνα τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη», αναφέρει ο Γραμματέας του κόμματος και σημειώνει πως «εάν άνθρωποι ή πολιτικοί σχηματισμοί της κεντροαριστεράς συμπεριλαμβάνουν -έστω και με τρομακτική καθυστέρηση- εαυτόν σε αυτές τις δυνάμεις μένει να αποδειχτεί».

 

Ο κ. Ρήγας ερωτάται και για τους απογοητευμένους φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που απομακρύνθηκαν από αυτόν μετά τη δύσκολη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015. «Σαφώς είναι για εμάς στοίχημα να επιστρέψει και να ενεργοποιηθεί ξανά απλός κόσμος που απογοητεύτηκε από την τακτική αναδίπλωση του περασμένου καλοκαιριού. Η δημόσια παρουσία μας και η αποκατάσταση της σχέσης μας με την κοινωνία, παρά την καταιγίδα παραπληροφόρησης, αποκαθίσταται σταδιακά και είμαι αισιόδοξος ότι οι ρωγμές θα κλείσουν οριστικά», απαντά ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER