Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 17:20

Ο αρχιεπίσκοπος δεν επιθυμεί συνάντηση με τον υπ. Παιδείας

Γράφτηκε από την
Ο αρχιεπίσκοπος δεν επιθυμεί συνάντηση με τον υπ. Παιδείας

«Ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμία διάθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, διότι εξύβρισε και συκοφάντησε την εκκλησία με τρόπο χυδαίο και σκαιό» δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Βήμα" ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.

Πρόσθεσε, πως «ουσιαστικά, ο κ. Φίλης είπε απίστευτα ψεύδη, σε σχέση με την διεξαγωγή του διαλόγου ή σε σχέση με ό,τι διημείφθη στη διάρκεια του δείπνου που παράθεσε ο πρωθυπουργός στον αρχιεπίσκοπο, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Είπε δηλαδή, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών συζητήθηκε στη διάρκεια αυτού του δείπνου, ενώ το μόνο ζήτημα το οποίο συζητήθηκε ήταν η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Συμπλήρωσε, πως «δεν υπάρχει καμία σύγκρουση εκκλησίας - κυβέρνησης. Υπάρχει σύγκρουση εκκλησίας και ιδεοληπτικών εμμονών. Και όποιος φοράει το θεσμικό κουστούμι, οφείλει να το φορά σωστά και όχι παράταιρα. Ας φορέσει το θεσμικό του κουστούμι και ας σεβαστεί τον θεσμό που έχει απέναντι του και η εκκλησία δεν έχει κανένα πρόβλημα».

Συνάντηση σήμερα με Τσίπρα

Αντιθέτως ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα συναντηθεί σήμερα στις 7.30 μμ στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER