Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 19:47

Παπαδημούλης: «Και όλο το χρέος να μας χαρίσουν, αν δεν αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες δεν θα τα καταφέρουμε»

Γράφτηκε από την
Παπαδημούλης: «Και όλο το χρέος να μας χαρίσουν, αν δεν αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες δεν θα τα καταφέρουμε»

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έκανε ειδική αναφορά στο πελατειακό κράτος, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, την αργή απονομή δικαιοσύνης, την έλλειψη σταθερών κανόνων στη φορολογία και το έλλειμμα ανταγωνισμού στην οικονομία.

«Και όλο το χρέος να μας χαρίσουν, αν δεν αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της χώρας, δεν θα τα καταφέρουμε», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην ενότητα «Οι συνέπειες του Brexit στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία» του πολυσυνεδρίου Capital + Vision.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πολυσυνεδρίου με σημεία της ομιλίας του κ. Παπαδημούλη, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πελατειακό κράτος, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, την αργή απονομή δικαιοσύνης,

την έλλειψη σταθερών κανόνων στη φορολογία, τις χρήσεις γης, την ενέργεια και το τεράστιο, όπως είπε, έλλειμμα ανταγωνισμού στην οικονομία.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλισμένο το δανεισμό της για τα επόμενα δύο χρόνια επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα και, άρα, είναι προστατευμένη από τα «απόνερα» του Brexit, πρόσθεσε ότι βλάπτουν τη χώρα όσοι μιλούν ακόμη για Grexit, ζήτησε «όπως εμείς τηρούμε τη συμφωνία, έτσι να την τηρήσουν κι οι άλλοι» και έθεσε ως αναγκαίο σκοπό να απεξαρτηθούμε πλήρως από τη λογική ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια αγελάδα που αρμέγουμε.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER