Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 13:04

Δραγασάκης: "Βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος έως το τέλος του χρόνου"

Γράφτηκε από την
Δραγασάκης: "Βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος έως το τέλος του χρόνου"

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να λειτουργήσει ως κορμός της νέας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το τούνελ της κρίσης και των μνημονίων» τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απορρίπτει το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης εξηγώντας ότι «ειδικά στις σημερινές συνθήκες θα ακύρωνε οριστικά κάθε προσπάθεια ανατροπής του παλιού κατεστημένου. Άλλο ευρεία συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, στη βάση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος, και άλλο οικουμενική κυβέρνηση, που σημαίνει συγκάλυψη προβλημάτων και καρτελοποίηση της πολιτικής».

Ερωτηθείς για το αν είναι προτιμότερη μια «ηρωική έξοδος» της κυβέρνησης αν συνεχιστούν οι πιέσεις από τους δανειστές, απαντά ότι στη δική του λογική «δεν υφίστανται «ηρωικές έξοδοι», αλλά αγώνες μέχρι τέλους».

Προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν δρομολογηθεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και προσθέτει πως «μόνο αν υπάρξουν δυνάμεις που θα θελήσουν να ανατρέψουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, θα μπορούσε να υπάρξει άλλη εξέλιξη».

Για το αν η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές το 2017, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι βραχυπρόθεσμα αυτό μπορεί να συμβεί με τη ρύθμιση του χρέους και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. «Υπάρχει και η θεωρητική δυνατότητα να βγούμε στις αγορές μόνο με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αυτή όμως θα είναι μια έξοδος βραχύβια, που θα εξαρτάται από την προστασία της ΕΚΤ» προσθέτει.

Σχολιάζοντας τέλος τη δημοσκοπική υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος είχε και εξακολουθεί να έχει προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις δημοσκοπήσεις, όμως, ακόμα και στις πλέον έγκυρες, οι πολίτες εκφράζουν συναισθήματα και στέλνουν μηνύματα, τα οποία η κυβέρνηση καλείται να λαμβάνει υπόψη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER