Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 17:59

Αποχαιρέτησε την Ελλάδα ο Ομπάμα

Γράφτηκε από την
Αποχαιρέτησε την Ελλάδα ο Ομπάμα

Eίχε σύντομη συνομιλία στην πίστα του αεροδρομίου με τον Αλέξη Τσίπρα, που τον συνόδεψε μέχρι το «Air Force One» - Ανέβηκε «τροχάδην» τα σκαλιά, γύρισε, αποχαιρέτησε την Ελλάδα και αναχώρησε για το Βερολίνο.

Παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, στην πίστα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, από την Ελλάδα, καθώς ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, που τον συνόδεψε μέχρι τις σκάλες του αεροπλάνου, ενώ, την ώρα που το άγημα του απέδιδε τιμές, ο κ. Ομπάμα μιλούσε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζεφ Πάιατ.

Ακολούθως, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβηκε «τροχάδην» τα σκαλιά, κοντοστάθηκε, γύρισε και σήκωσε το χέρι του, σε έναν τελευταίο χαιρετισμό προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, αναχωρώντας για τον επόμενο ευρωπαϊκό προορισμό του, που είναι το Βερολίνο.

Λίγο νωρίτερα, και εν αναμονή της αυτοκινητοπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός «συνελήφθη» και πάλι από τον φακό να περιμένει τον πλανητάρχη, έχοντας τα χέρια στις τσέπες του.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Αθήνα, που αφήνει την κυβέρνηση ικανοποιημένη από τις δηλώσεις του υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους και του τερματισμού της λιτότητας, και εμάς τους υπόλοιπους με μια γλυκόπικρη αίσθηση, καθώς τόσο χαρισματικές προσωπικότητες, δεν έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει διά ζώσης συχνά...

Πηγή: protothema.gr

 


NEWSLETTER