Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 20:15

Θαυμαστής της Ελλάδας δήλωσε ο Τράμπ στον Τσίπρα

Γράφτηκε από την
Θαυμαστής της Ελλάδας δήλωσε ο Τράμπ στον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Αμερικάνο Πρόεδρο για 20 λεπτά στο τηλέφωνο, ο οποίος είπε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση.

Συμφώνησαν να κρατήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας και να συναντηθούν από κοντά μετά την ορκωμοσία Τραμπ τον Ιανουάριο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Τράμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό, με το νέο Πρόεδρο να δηλώνει θαυμαστής της Ελλάδας.

Είπε επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στον κ.Τσίπρα ότι στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση, τις οποίες παρακολουθεί από κοντά. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές εξ Αθηνών, ο Αμερικανός Πρόεδρος θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση και αυτή έχει αποτελέσματα.

Χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετικής σημασίας γεγονός την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την οποία όπως είπε στον πρωθυπουργό παρακολούθησε με προσοχή. Επιβεβαιώθηκε, άλλωστε, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

Η συζήτηση διήρκεσε 20 λεπτά και το τηλεφώνημα έγινε κατόπιν "ραντεβού". Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε επίσης ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Τέλος Τσίπρας- Τράμπ συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να συναντηθούν από κοντά μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, για τις πυρκαγιές που μαίνονται στο Ισραήλ.

Ο κ. Τσίπρας του είπε στον κ. Νετανιάχου ότι η Ελλάδα θα συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης με 3 πυροσβεστικά, ενώ θα στείλει και ένα C-130.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER