Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 19:09

Απόπειρα νοθείας στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Απόπειρα νοθείας στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση προς τη ΝΔ και τη συνδικαλιστική παράταξή της, τη ΔΑΚΕ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για απόπειρα «καλπονοθείας». Αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

«Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού και εργατοπατερισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος», υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει τις λεπτομέρειες του συμβάντος: «Ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, έστειλε "αντικαταστάτη" στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών. Για... κακή του τύχη, όμως», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο "αντικαταστάτης", ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ' αυτοφώρω.

Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη "συμφωνία αλήθειας" που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα "φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς"», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για τις εκλογές στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της ΔΑΚΕ και τον πρόεδρο Γιάννη Παΐδα για τη μεγάλη νίκη και την ανάδειξή της στην πρώτη θέση στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης,

«Η ιστορική νίκη της ΔΑΚΕ σε μια κρίσιμη περίοδο, δίνει οξυγόνο και αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων δυνάμεων του Δημόσιου Τομέα.

Ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη θα εξακολουθήσουμε να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες. 

Εξαρχής, παρουσιάζοντας την Συμφωνία Αλήθειας, μιλήσαμε για ένα Δημόσιο που μπορεί να αξιοποιήσει πολύ καλύτερα το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του.

Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δημόσιο Τομέα.

Μόνο έτσι θα δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας».

«Με νοθεία ονειρεύεται να κυβερνήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές

Νέα, τη δεύτερη μέσα σε μιάμιση ώρα, επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, τη φορά αυτή για το θέμα που δημιουργήθηκε στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Για «συμφωνία της.... λαθροχειρίας», κάνουν λόγο οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας την «είδηση, που η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να "εξαφανίσει", και η οποία δεν είναι άλλη από το ότι «σύνεδρος της ΔΑΚΕ επιχείρησε να ψηφίσει για άλλο στέλεχος της ΔΑΚΕ, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του τελευταίου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στέλεχος της ΔΑΚΕ, συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου από την αστυνομία. "Πηγές" (!) της ΝΔ, με ανακοίνωση τους, σημειώνουν ότι "τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές". Η ΝΔ, λοιπόν, θεωρεί ότι με μια ανακοίνωση ("πηγών" της...) "ξεπλένει" την ηγεσία της και την απαλλάσσει από κάθε ευθύνη (και πολιτική, εκτός από ηθική) για τα στελέχη της που επεχείρησαν λαθροχειρία - σε βαθμό αυτοφώρου! Οι "πηγές" ξεχνούν να μας πουν ότι δεν είναι το οποιοδήποτε, τυχαίο, στέλεχος, αλλά ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ που διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016!», επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Και προσθέτουν: «Ο άνθρωπος, δηλαδή, που διόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, εμπλέκεται σε λαθροχειρία! Με το διαβατήριο του (το πιο πιθανό είναι να του… έπεσε και εν αγνοία του να το χρησιμοποίησαν!) προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα ψηφοφορίας!

Αυτές είναι, λοιπόν, οι πρακτικές των ανθρώπων του στενού κύκλου του κ. Μητσοτάκη και της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Έτσι πιστεύει ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αλλάξει τους συσχετισμούς στα συνδικάτα! Αυτά είναι τα δείγματα γραφής των "άριστων" και των "άξιων" που περιβάλλουν τον πρόεδρο της ΝΔ και θέλουν να ξανακυβερνήσουν τον τόπο!».

Το κυβερνητικό σχόλιο συνεχίζει ως εξής: «Οι "πηγές" της ΝΔ έκαναν αποδεκτές τις παραιτήσεις τους, -η ηγεσία της ΝΔ γιατί δεν παίρνει επίσημα θέση; Μήπως γιατί μόλις ξεχαστεί το γεγονός τα συγκεκριμένα στελέχη θα επιστρέψουν και πάλι στην υπηρεσία του κόμματος; Οι άνθρωποι του Κυρ. Μητσοτάκη δεν χάνονται! 'Αλλωστε η "συμφωνία της αλήθειας" είναι αποτέλεσμα πολλών ψεμάτων. Και περιλαμβάνει ψέματα, λαθροχειρίες, αυτόφωρες διαδικασίες. Έτσι ονειρεύεται να κυβερνήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Με νοθεία...».

Ενώ εν είδει επιλόγου, οι κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν επίθεση και κατά του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη: «Απέστειλε θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της ΔΑΚΕ. Και υποστηρίζει ότι με τη ΔΑΚΕ "θα δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας". Μάλλον με την... αυτόφωρη διαδικασία, κ. Αυγενάκη!», καταλήγει το σχόλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER