Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 14:49

Π. Σκουρλέτης: «Το ΔΝΤ εξυπηρετεί το σχέδιο Σόιμπλε για την Ευρώπη»

Γράφτηκε από την
Π. Σκουρλέτης: «Το ΔΝΤ εξυπηρετεί το σχέδιο Σόιμπλε για την Ευρώπη»

Τη θέση ότι «το ΔΝΤ εξυπηρετεί το σχέδιο Σόιμπλε για την Ευρώπη» εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Όπως υποστηρίζει, «είναι το όχημα μέσα από το οποίο ο Σόιμπλε μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του», ενώ εκτιμά ότι το αν παραμείνει το ΔΝΤ, μέσω της Ελλάδας, στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί και από τους δικούς του σχεδιασμούς και πιθανότατα από τη στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Εκφράζει δε την άποψη ότι το ΔΝΤ δεν αρκεί να υποβαθμιστεί σε ρόλο τεχνικού συμβούλου όπως ζητεί η κυβέρνηση, αλλά να αποχωρήσει πλήρως από το ελληνικό πρόγραμμα «διότι η παρουσία και με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου διαμορφώνει συσχετισμούς στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα, κατηγορεί τη ΝΔ και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ για «προγραμματική και ιδεολογική επικοινωνία» με τους δανειστές. Χαρακτηρίζει ως θετικές τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά κύρια ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι «θα είχε όμως πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια συνολική μετατόπιση» του κόμματος. Διευκρινίζει ωστόσο ότι «εμείς μιλάμε πάντοτε εξ ονόματος της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ εξ ονόματος του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας ή Κεντροαριστεράς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER